Gert Jakobs

Gert Jakobs, de superknecht, is een voormalig wielrenner uit onze eigen provincie Drenthe. Vijf keer nam hij deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg waarvan hij er vier uitreed. Hij fietste altijd in dienst van zijn ploeg en zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Wij als Stichting zijn zeer blij met zijn steun als ambassadeur, welkom Gert!

“Ik sta achter het WK 2020 omdat ik vind dat er eens in de zoveel jaar een WK wielrennen hoort plaats te vinden op een “vlak” parcours en daar leent het Noorden zich uitstekend voor. Bovendien hebben wij ook nog de VAM-berg, prachtige keienstroken en uitdagende klinkerstraten en -wegen waar de wind vrij spel heeft. Kortom, allemaal ingrediënten voor een attractieve wedstrijd!

Bovendien zijn wij een fietsregio bij uitstek, zo heeft Drenthe niet voor niets het UCI Bikeregion label, en organiseert zowel Groningen als Drenthe prachtige evenementen waaronder de fiets4daagse, Superprestige Gieten, Healthy Ageing Tour, Drenthe200, Bauke Mollema Tocht, Ronde van Drenthe, RedBull kop over kop, Slag om Norg en de Geopark Hondsrugclassic. Deze evenementen brengen veel deelnemers uit den lande naar het Noorden en een ieder wordt daar zeer enthousiast van, men komt er dan achter hoeveel mooie plekken ons Noorden heeft en dat we hier zonder stress lekker kunnen fietsen zowel recreatief als sportief, de fietspaden zijn oneindig, goed aangelegd, en ook op de mountainbike kun je eindeloos van de natuur genieten. Het WK zal het Noorden een enorme BOOST geven, wij lopen niet zo snel met de borst vooruit maar we kunnen heel veel, en het WK 2020 zal een evenement worden waar we met zijn allen heel erg trots op kunnen zijn, en dat trotse gevoel zal heel de gemeenschap gelukkig maken.

Wij moeten het WK naar het noorden halen zo dat wij in 2020 aan de hele wereld kunnen laten zien wat wij in het Noorden op fietsgebied allemaal gerealiseerd hebben zowel sportief als recreatief, en dat wij hier in het Noorden in staat zijn er een ongekend groot volksfeest van te maken #derrrannn”.