Manifest

De fietsverbinding

Top Dutch-regio dingt mee naar het UCI WK Wegwielrennen.

De Stichting Cycling Championships Northern Netherlands bereidt een bid voor ten behoeve van de organisatie van het UCI WK Wegwielrennen in 2020. We creëren een propositie en werken hard aan een organisatie van topklasse om bestaande en nieuwe fans van de sport te inspireren en hen een warm welkom te bieden. Onze propositie verbindt de sport en het evenement met Noord-Nederland en vormt een mijlpaal die onze regio en haar steden op de wereldkaart zet. Naast de internationale aandacht die het evenement zal trekken, denken wij dat het een uitgebreide sociale en economische spin-off zal opleveren.

De Top Dutch-regio is de Europese leider op het gebied van energietransitie, chemie, mobiliteit en gezond ouder worden. Mobiliteit per fiets speelt een cruciale rol in ons ecosysteem. De fiets verbindt dorpen en steden, bewoners en nieuwkomers, jong en oud. Het houdt hen gezond. De fiets is direct verbonden met en een stuwende kracht voor onze economie en ons welzijn. We zijn ons bewust van onze wereldwijde toonaangevende rol hierin, willen onze ervaring en kennis delen en ons laten inspireren door nieuwe inzichten.

Voor ons is het UCI WK Wegwielrennen het verbindende en katalyserende element van lopende initiatieven in de regio. Ze omvatten projecten zoals de Sportieve Gezonde School, speciale fietspaden voor forenzen en Groningen Fietsstad in de stad Groningen, waar maar liefst 61% van alle vervoersbewegingen met de fiets is. De fiets is het verbindende element van deze projecten in onze regio. De samenwerking tussen bedrijven, overheden, universiteiten en het publiek stelt ons in staat het voortouw te nemen op het gebied van duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl. Want: vitale mensen, vitale bedrijven, vitale economie!

Na de start van de Giro in Groningen en de Vuelta in Assen, volgde in 2017 de UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen. Drenthe won in 2016 het UCI Bike Region Label, de Ronde van Drenthe is voor 2018 opgewaardeerd naar de Hors Categorie en in 2019 is Emmen hosting city van de UCI Para-Cycling Road World Championships. We zijn nu klaar om dit evenement van wereldformaat, het UCI WK Wegwielrennen in 2020 aan onze prachtige regio te verbinden.

 

Deel dit bericht
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin