Organisatie

Kopvrouwen

Renate Groenewold

Deze oud-schaatser (olympisch zilver 2002 en 2006, 3x wereldkampioen) is tegenwoordig zzp’er en eigenaar van sportmarketingbureau Legendary Lanes. Voor de stichting houdt ze zich bezig met marketing, communicatie en sponsoring.

Mieke Zijl

Docent Sportkunde Instituut voor Sportstudies aan de Hanzehogeschool Groningen & Sportprojectmanager bij SportDrenthe. Is in de race voor het WK Wielrennen onder meer verantwoordelijk voor het bid en de programma’s.

 

Bestuur

Jan de Vries

De voorzitter van de stichting Cycling Championships Northern Netherlands is in het dagelijks leven zelfstandig adviseur en eigenaar van adviesbureau Expent.

Ed Kraaijenzank

Deze voormalig CFO van Avebe heeft nu een eigen management- en adviesbureau. Hij houdt zich voor de stichting bezig met financiën & commercie.

Dick Heuvelman

Oud-sportjournalist van het Dagblad van het Noorden en initiator van Gironingen, de Vuelta in Drenthe en het WK Wielrennen 2020. Dick is algemeen bestuurslid.

Albert Kerstholt

Oud-Statenlid provincie Drenthe. Mede-initiatiefnemer en algemeen bestuurslid van de stichting Cycling Championships Northern Netherlands.

Jeroen van der Linden

Commercieel manager bij AP Nederland in Kolham. Is in de race voor het WK Wielrennen onder meer verantwoordelijk voor commercie.

Willemijn Bos

Advocaat bij Trip Advocaten & Notarissen en voormalig international en tophockeyer bij GHHC Groningen (EK en WK goud, olympisch zilver). Voorziet de stichting waar nodig van juridisch advies.

Bart Kruizinga

Deze politiechef van de Eenheid Noord-Nederland stapt zelf ook graag op de fiets. Was al betrokken bij de Stichting Wielerronde Winschoten, de Stichting Cycling Events Groningen en stichting K6 Tegen Kanker. Houdt zich voor onze stichting bezig met logistiek & veiligheid.

Henri Drenthen

Is creatief ondernemer en directeur bij draaijer+partners.

Marnix Reijenga

De penningmeester van onze stichting is in het dagelijks leven onder meer CFO bij Athlete Shop en business coach.